از گذشته تاکنون، سیستمهای چاپ تصاویر تغییرات زیادی داشتهاند. چاپ سربی، فلزی، سنگی، ژلاتینی، افست، دیجیتال و.. از انواع چاپ محسوب میشوند. در دهههای گذشته برای چاپ تصاویر در تیراژ بالا از افست استفاده میشد که از کیفیت و امکانات اندکی برخوردار بود. اما در سالهای اخیر پیشرفت تکنولوژی، در حوزههای مختلف از جمله صنعت چاپ، تغییرات بزرگی ایجاد کرده است. بررسی تفاوت چاپ دیجیتال و افست نیز دستخوش همین تغییرات است.چاپ دیجیتال، یکی از روشهای جدید برای تبدیل تصاویر دیجیتال و با کیفیت به محصولات چاپی است. اصولا از این سیستم، برای تیراژهای پایین استفاده میشود. ما در این مطلب از سانترال چاپ قصد داریم درباره تفاوت چاپ دیجیتال و افست اطلاعاتی را ارائه کنیم تا به شما برای انتخاب بهترین روش چاپ، کمک کند.
چاپ دیجیتال پروسه تبدیل تصاویر دیجیتال به سطوح چاپی میباشد. به زبان سادهتر، چاپ دیجیتال اصطلاحی است که دقیقا چگونگی چاپ مستقیم جوهر روی یک بستر را مشخص میکند. در واقع این روش به طور خلاصه بسیار شبیه به نحوه کار چاپگر رنگی خانگی بوده، اما شامل فرمتی بسیار بزرگتر میباشد.
در این روش امکان چاپ سریع در تیراژ کم وجود داشته و امکان تغییر دادن طرح و محتویات آن در هر برگ چاپی را در اختیار شما قرار میدهد. همینطور چاپ دیجیتال دارای هزینه کمتری برای چاپ هر صفحه در مقایسه با روشهای سنتی مثل افست میباشد. زیرا انجام چاپ افست از طریق ابزار هزینهبری با نام زینک امکانپذیر است.
چاپ دیجیتال یک جایگزین مطمئن و مناسب برای روشهای سنتی دیگری مثل لیتوگرافی، فلکسوگرافی، گراور، چاپ حروف و… نیز محسوب میشود. در این روش نو، بسیاری از مراحل مکانیکی مورد نیاز برای چاپ معمولی مثل ساختن فیلمها و رنگها، جدا کردن دستی قطعات و… حذف شده است.
چاپ دیجیتال، یک فرآیندی برای چاپ تصاویر مبتنی بر دیجیتال روی انواع بسترهای رسانهای به طور مستقیم میباشد و بر خلاف چاپ افست، نیازی به پلاک چاپی ندارد. میتوان فایلهای دیجیتالی مانند pdf یا فایلهای نشر رومیزی را مستقیما به دستگاه چاپ دیجیتال ارسال کرد تا اینگونه روی کاغذ، کاغذ عکس، بوم، پارچه، مواد مصنوعی، مقوا و بسترهای دیگر چاپ شود.
یکی از مزیتهای اصلی چاپ دیجیتال این است که فناوری آن به طور پیوسته در حال پیشرفت است. هدهای چاپگر روز به روز کوچکتر شده و از همین رو کیفیت چاپ و سرعت آن بالا میرود. این امر، چاپ دیجیتال را به یکی از سریعترین و اقتصادیترین اشکال چاپ تبدیل میکند.
هزینههای پایین راه اندازی چاپ در مقایسه با سایر فرآیندهای آن به مزیت خوبی برای چاپ دیجیتال تبدیل شده است. همچنین شما دیگر مجبور نیستید سفارشهای تلفیقی مثل چاپهای بزرگ را درخواست دهید. پس این امکان را دارید تا در هزینههای خود به مقدار زیادی صرفهجویی کنید. مزایای چاپ دیجیتال در صنعت بسیار زیاد میباشد. زیرا این روش ویژگیها و انعطافپذیری بیشتری در مقایسه با روشهای قدیمی مانند چاپ افست یا فلکسوگرافی ارائه میدهد. امروزه، ما میخواهیم که محصولهای چاپی دقیق و بهروز باشند. مشتریان به چاپگرهایی نیازمندند که بتوانند چاپ رنگی مقرونبهصرفه و با کیفیت بالا را در کمترین زمان ممکن تولید کنند.
کاربرد چاپ دیجیتال در چاپ صفحات در تیراژ محدود بوده که با سرعت بالا، چاپ صفحات انجام میگیرد. تصور بیشتر مردم این است که دستگاههای چاپ دیجیتال میتوانند تعداد نامحدودی تصاویر چاپ کنند. اما واقعیت این است که این سیستم، تنها روی مقدار مشخصی از صفحات و تصاویر مختلف، برای چاپ کاربرد دارد. اگر چه با اضافه شدن امکانات جدید به سیستم چاپ دیجیتال، محدودیتهای قبلی مانند چاپ در تیراژ محدود تا حدودی رفع شده است. با وجود محدودیت در زمینه چاپ دیجیتال این امکان وجود دارد سطوح چاپی را بهطور کامل متفاوت با سطوح قبلی از لحاظ طراحی، شکل و ظاهر چاپ کرد. همینطور کاربرد چاپ دیجیتال برای صنعت تبلیغات، انکار نشدنی است. این تبلیغات میتواند به شکل پکهای تبلیغاتی یا به صورت تبلیغات در فضای باز مثل بنر، بیلبورد و… باشند. از جمله مهمترین دلایل انتخاب چاپ دیجیتال، کیفیت و سرعت چاپ برای تبلیغات محیطی است.
طریقه کار این نوع چاپ به این صورت است که بر اساس تصویری که میخواهیم چاپ شود؛ صفحاتی با جنس آلومینیومی ساخته میشود. اصولا برای هر طرحی ۴ صفحه ( زینک ) جداگانه ساخته میشود که هر زینک ویژه یک رنگ است. سیستم رنگی که استفاده میشود CMYK میباشد. هر کدام از زینکها روی یکی از برجهای رنگی دستگاه چاپ قرار گرفته و هر بار که کاغذ از هر کدام از رول های رنگی عبور میکند؛ به رنگ آن رول آغشته میگردد. تا زمانی که تمام رنگهای موجود به روی کاغذ انتقال پیدا کند و تصویر کامل شود.
در حقیقت این روش یک روش شیمیایی بوده که در آن از تضاد آب و چربی استفاده شده است. به این شکل که بخشهایی که باید چاپ شود؛ گیرنده چربی هستند و بخشهایی که نباید چاپ شوند گیرنده آب میباشند. چاپ افست سرعت بالا و کیفیت خوبی داشته و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه میباشد.
از جمله مزایای چاپ افست میتوان به کیفیت بالای آن در چاپ و تمیزی زیادی که دارد و در عین حال هزینه مناسب تر آن نسبت به سایر روش های چاپ اشاره کرد. دستگاه چاپ افست عمر طولانی تری نسبت به سایر دستگاه ها داشته و زینکهای آن را به سرعت و در زمان کوتاهی میتوان تهیه کرد.
کیفیت چاپ در این دستگاه در مقایسه با چاپ دیجیتال و Roto gravure و photo gravure، کمی پایینتر است. اگر زینک این دستگاهها با کیفیت خوبی تهیه نشود؛ با گذشت زمان دچار اکسیداسیون میشود و کیفیت اولیه را نخواهند داشت.
این روش از جمله رایج ترین روش برای مجله، بروشور، چاپ روزنامه، کتاب، چرم و … است. پس بیشترین استفاده از بستر کاغذ میباشد. چاپ افست انتخاب زیادی به مشتریان ارائه نمیدهد. اما به خاطر کیفیت چاپ بالا و سرعت چاپ و هزینه کمتر، در حدود 65 درصد سهم بازار در جهان را به خود اختصاص داده است.
چاپ افست نسبت به دیجیتال هزینه بسیار کمتری داشته و طرح را در تیراژ بالا چاپ میکند. چاپ افست طرح را روی هر نوع کاغذ و مقوایی میتواند اجرا کند. چاپ دیجیتالی با این که امروزه پیشرفت بسیاری کرده، اما هنوز به پای چاپ افست نمیرسد. در زمینه انتخاب رنگ در روش چاپ افست نیز، دقیقا رنگ مورد نظر شما را چاپ میکند. اما چاپ دیجیتال بهترین رنگ نزدیک به رنگ شما را ایجاد میکند. اما از لحاظ تعداد نسخههای چاپی، در چاپ افست این امکان وجود دارد که بعد از مشاهده نمونه، در تیراژ بالاتر سفارش خود را ثبت کنید.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم؛ دانستن تفاوت چاپ دیجیتال و افست میتواند به شما در زمینه انتخاب درست برای بهترین روش، کمک کننده باشد. امروزه با رشد محصولات و کالاهای گوناگون، نیاز به مستندات چاپی در زمینههای مختلف همچون تجارت، صنعت و عرصههای فرهنگی افزایش پیدا کرده است. انواع روشهای چاپ با وجود تکنولوژیهای جدید، همچنان به عنوان یکی از عناصر مهم در تبادل و انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین در مورد هر یک از این روشها، سوالات خود را از طریق بخش نظرات سانترال چاپ با ما در میان بگذارید.
نظر شما درباره "تفاوت چاپ دیجیتال و افست " چیست؟
خدمات سانترال چاپ
محبوبترین ها