امروزه سیستمهای چاپ تصاویر دچار تحولات زیادی شده و شامل انواع مختلفی همچون چاپ سربی، فلزی، سنگی، ژلاتینی، افست، دیجیتال و… هستند. در این میان چاپ دیجیتال تازهترین روش برای چاپ تصاویر بوده و از کیفیت بالایی برخوردار است.
این سیستم مطابق با آخرین تکنولوژیهای روز دنیا بوده و برای تیراژهای پایین مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین شامل امکانات بسیاری بوده و مزایای گوناگونی دارد. این نوع چاپ نسبت به چاپ افست اولویت داشته و به مدت زمان کمتری احتیاج دارد.
همچنین فاقد لیتوگرافی بوده و تصویر مورد نظر شما را پس از ارسال دستور از جانب کامپیوتر بر روی لیوان، خودکار، لباس، بنر و... چاپ میکند. چاپ دیجیتال انتخاب بسیار مناسبی برای تیراژهای کم بوده و محدودیتهای چاپ افست را ندارد. همچنین نرمافزارهای مختلفی مثل فتوشاپ یا کورل را پوشش داده و امکان تغییر اطلاعات را فراهم کرده است.
همانطور که گفتیم چاپ دیجیتال روشی مدرن برای چاپ تصاویر بوده و پس از تبدیل یک تصویر عادی به اطلاعات عددی، امکان تغییر ویژگیهایی همچون رنگ، حجم و... را فراهم میکند. پس از تغییر و ذخیرهسازی اطلاعات مورد نظر، تصویر از طریق فناوری دیجیتال به چاپ رسیده و قابل مشاهده است.
این نوع چاپ به وسیله چاپگرهای لارج فرمت، لیزری و جوهر افشان حرفهای صورت گرفته و برای تیراژهای پایین مورد استفاده قرار میگیرد. پس از تحویل طرح مورد نظر به کارشناس چاپ، اسکن دیجیتالی آن صورت گرفته و تصویر انتخابی شما بر روی کاغذ، پارچه یا سایر موارد به چاپ میرسد.
به طور کلی این روش دامنه استفاده بسیار گستردهای داشته و برای پوستر، بروشور، کاتالوگ، استند یا سازه نمایشگاهی، تابلوهای تبلیغاتی و حتی صنایعی مثل نساجی مورد استفاده قرار میگیرد. چاپ دیجیتال از تنوع و کیفیت بالایی برخوردار بوده و شیوه عملکرد آن مشابه با پرینت گرفتن بر روی کاغذ است. بنابراین شامل تنوع رنگی زیادی بوده و برای هر جنس پارچه مناسب است. همچنین به فضای زیادی احتیاج نداشته و روش کار آن بسیار سریع و راحت است.
در چاپ دیجیتال مراحل پیش چاپ حذف شده و سرعت تحویل پروژه بالا است. همچنین برای تیراژ چاپ محدودیتی وجود نداشته و امکان تغییر اطلاعات فراهم است. این نوع چاپ محدودیتی در سایز کاغذ نداشته و در نیروی انسانی صرفهجویی میکند.
همچنین از کیفیت بالایی برخوردار بوده و علاوه بر چاپ دقیق طیف رنگی مورد نظر، برای چاپ چهره افراد، تصاویر و نوشتههای ریز و ظریف، طرحهای ترام، لوگوهای چند رنگ و... بسیار مناسب است.
به طور کلی مزایای استفاده از چاپ دیجیتال، شامل موارد زیر میشود:
دستگاههای چاپ دیجیتال، به صورت معمولی یا صنعتی تولید میشوند. بنابراین برای استفاده شخصی، کارگاهها و صنایع مختلف مناسب بوده و تنوع قیمتی بالایی دارند. معایب استفاده از چاپ دیجیتال شامل مواردی مثل هزینه بالای چاپ نسبت به روشهای دیگر و محدودیت در انتخاب گرماژ کاغذ است.
به دلیل مقرون به صرفه بودن استفاده از چاپ دیجیتال برای تیراژهای پایین، میتوانید این روش را برای چاپ نمونه کارها و پروژههای بزرگ به کار بگیرید. چاپ دیجیتال باعث تغییر اطلاعات و شخصیسازی کارت تبریک، کارت ویزیت و... شده و میتواند برای تبلیغات، طراحی دکوراسیون، صنایع مختلف و... مورد استفاده قرار بگیرد.
به طور کلی این روش در حوزههای متنوعی کاربرد داشته و برای بارکد و کد زنی، نشر و چاپ کتاب، عکس و پوستر روی تخته شاسی و... مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه مهمترین کاربردهای چاپ دیجیتال را بررسی کرده و اطلاعات شما را در این زمینه افزایش میدهیم.
این روش برای چاپ پارچه استفاده شده و علاوه بر پوشش دهی طیف رنگی متنوع، با به کارگیری تکنیک جوهر افشان همراه است.
با استفاده از تکنیک جوهر افشان میتوان تابلوهای نقاشی و عکس را بر روی انواع بوم و کاغذ یا سطوح سختی همچون چوب و MDF به چاپ رساند. چاپ کاغذ دیواری با تصاویر درخواستی و به دلخواه سفارش دهنده، از دیگر کاربردهای استفاده از چاپ دیجیتال در دکوراسیون داخلی است.
شما عزیزان میتوانید با به کارگیری متریالهای متنوع، اطلاعات مورد نظر خود را در ابعاد خاص به چاپ رسانده و آنها را در تیراژ دلخواه دریافت کنید. بدین ترتیب تبلیغات موثری داشته و میتوانید به شخصیسازی هدایای تبلیغاتی متنوع بپردازید.
چاپ صورت گرفته بر روی نما، کف یا دیگر بخشهای ساختمان از طریق این روش امکانپذیر است.
با استفاده از این روش میتوانید عکسهای مورد نظر خود را با کیفیت بالا و در ابعاد نامحدود به چاپ برسانید.
با استفاده از دستگاههای دیجیتال، امکان کدگذاری و شخصیسازی کارتهای اعتباری بانکی فراهم شده و این روش برای ادارات و موسسات مختلف بسیار کاربردی است.
این روش برای تیراژ پایین مقرون به صرفه بوده و بهدلیل قابلیت شخصیسازی برای بستهبندی مناسب است. همچنین هزینه پایینی داشته و در مدت زمان کوتاهی قابل تهیه است. استفاده از چاپ دیجیتال برای بستههای انعطافپذیر پیچیدگیهای خاص خود را داشته و در جلوگیری از تقلب، کپی کاری و... بسیار موثر است.
چاپ دیجیتال بر مبنای ارتباط دستگاههای چاپ با کامپیوتر صورت گرفته و انواع مختلفی دارد. در ادامه انواع چاپ دیجیتال را معرفی کرده و شما را با شیوه عملکرد هر روش آشنا میکنیم.
دستگاههای جوهر افشان در ابعاد بزرگ و صنعتی به تولید رسیده و کاربردهای وسیعی دارند. در این روش مرکب مایع به صورت مستقیم بر روی کاغذ انتقال پیدا کرده و احتیاجی به محمل میانی نیست. بدین ترتیب اطلاعات مورد نظر شما به صورت دیجیتال به چاپ رسیده و کیفیت آنها متاثر از جنس کاغذ و شرایط اقلیمی میباشد. این روش دارای سرعت پایینی بوده و در تیراژ بالا مورد استفاده قرار نمیگیرد.
این روش به همراه تابش پرتوهای نور بوده و باعث تثبیت تصویر بر روی کاغذ حساس به نور میشود. همچنین از کیفیت بالایی برخوردار بوده و برای لابراتوارهای عکاسی بسیار مناسب است. از معایب استفاده از دستگاههای چاپ دیجیتال نوری میتوان به دو مرحله بودن چاپ و ظهور اشاره کرد.
این روش به همراه استفاده از مرکب جامد پودری یا مایع بوده و علاوه بر کیفیت مناسب، برای تیراژهای بالا بسیار مناسب است.
این روش به وسیله باردار کردن درام چرخانی صورت گرفته و نیازمند شعاع نور لیزر است. مرکبهای پودری یا تونر برای این روش مناسب بوده و از قابلیت باردار شدن برخوردار هستند. پس از ذوب شدن تونر بر روی سطح کاغذ، چاپ اطلاعات مورد نظر شما به انجام میرسد.
این روش برای تیراژ بالا مناسب بوده و به همراه استفاده از مرکبهای رنگی است. همچنین از تکنولوژی پیچیدهای بهره گرفته و خروجی بسیار با کیفیتی دارد. این روش با استفاده از حرارت لیزرها یا ماتریسهای حرارتی صورت گرفته و به همراه واکنشهای شیمیایی بر روی کاغذ حساس به حرارت است. رایجترین کاربرد روش حرارتی، مربوط به دستگاههای فکس بوده و امکان ایجاد رنگ و تصویر دلخواه شما را فراهم میکند.
این روش به همراه استفاده از لیزر و ماتریسهای حرارتی بوده و از سرعت و کیفیت مناسبی برخوردار است. همچنین برای کاغذهای متنوع قابل استفاده بوده و برای ابعاد چاپی نسبتا کوچک مناسب است.
کاربرد این روش مربوط به درج اطلاعات روی خط تولید محصولات بوده و به همراه سوزاندن تصویر مورد نظر بر روی سطح چاپی است. مارکرهای لیزری سرعت بالایی داشته و حرارت مورد نیاز خود را با استفاده از اشعه لیزر تامین میکنند.
در این روش محمل چاپی درون دستگاههای چاپ تعبیه شده و عملکرد آن به صورت کاملا اتوماتیک و توسط کامپیوتر مدیریت میشود. این روش برای چاپهای تیراژ پایین مناسب نبوده و به همراه دریافت اطلاعات به صورت فایل دیجیتال است.
چاپ دیجیتال انتقال تصویر مورد نظر شما را از طریق یک فایل الکترونیکی به انجام رسانده و بدون استفاده از غلتکهای جوهر است. این روش در مقایسه با چاپ افست از سرعت بالاتری برخوردار بوده و کیفیت بهتری را ارائه میدهد. همچنین امکان تغییر اطلاعات را فراهم کرده و هزینه بیشتری دارد. روش چاپ دیجیتال برای تیراژ پایین انتخاب بسیار مناسبی بوده و بر روی انواع خاصی از کاغذ انجام میشود.
با توجه به عواملی مثل نوع پروژه، تیراژ، متریال، رنگ و... شیوه چاپ متفاوت میشود. چاپ دیجیتال به دلیل حذف لیتوگرافی با سرعت بالاتری انجام شده و هزینه آن برای هر برگ چاپی ثابت است. با به کارگیری این روش میتوانید مصرف کاغذ و مواد شیمیایی را کاهش داده و به دلیل عدم استفاده از پلیت، فایل چاپی خود را در هر دور تغییر دهید.
چاپ دیجیتال در مقایسه با دیگر روشهای چاپ، تنظیمات دستگاهی دشواری نداشته و شامل رزولوشن و وضوح بالایی است. همچنین برای بستهبندی و نمایش محصول انتخاب بسیار مناسبی بوده و میتواند برای کارت ویزیت، سربرگ، استیکر یا برچسب، بروشور، پوستر و... مورد استفاده قرار بگیرد. روش چاپ دیجیتال مبتنی بر جدیدترین تکنولوژیهای صنعت چاپ بوده و با استفاده از دستگاههای انتشار رایانهای مثل پرینتر رنگی صورت میگیرد. همچنین نرمافزارهای رایانهای باعث افزایش کیفیت نهایی پروژه شما شده و امکان تغییر طرح، رنگ و محتویات دلخواه شما را فراهم میکنند.
چاپ دیجیتال با به کارگیری دستگاههای متنوعی همراه بوده و میتواند موارد زیر را شامل شود:
عملکرد چاپ دیجیتال بسیار راحت و آسان بوده و بدون نیاز به متخصص و تجهیزات خاص است. در این میان متریال به کار رفته در این روش، بر هزینه و کیفیت پروژه تاثیر زیادی دارد. برای مثال در چاپ کاتالوگ، عواملی همچون انتخاب جلد، نوع کاغذ، اندازه، تعداد صفحات، تیراژ، سیاه و سفید یا رنگی بودن کاتالوگ و... موثر بوده و هزینه پایانی پروژه را مشخص میکنند.
به هر صورت توجه به متریال و اندازه برای چاپ مواردی مثل پاکت، سربرگ، کارت ویزیت، لیبل و... لازم و ضروری بوده و در تعیین هزینه چاپ دیجیتال نقش مهمی دارند. خاص بودن طراحی نیز، باعث تفاوت در قیمت چاپ شده و بر کیفیت پایانی پروژه تاثیرگذار است.
چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست قدمت کمتری داشته و باعث تولید انبوه کتاب در زمان ایجاد مطبوعاتی توسط یوهانس گوتنبرگ شده است. اولین چاپ دیجیتال مربوط به اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی بوده و زمینه تبدیل یک تصویر به مجموعهای از اعداد و فرمولهای ریاضی را ایجاد کرده است.
فرایند دیجیتال کردن، شامل ذخیره تصاویر به عنوان یک ماتریس نقطهای بوده و نام پیکسل را برای آنها تعیین نموده است. مرحله بعد مربوط به قرار دادن اطلاعات در معرض انرژی الکترومغناطیسی است. بنابراین در ابتدا کنترل رسوب جوهر و تونر انجام شده و سپس تولید دادهها به انجام میرسد.
به طور کلی به کارگیری سیستم مدیریت رنگ توسط این روش، باعث چاپ تصاویر به همان میزان کیفیتی که قابل مشاهده هستند، میشود. همچنین اولین چاپ دیجیتال رنگی منجر به تحول بزرگی در دنیای چاپ شده و مربوط به مجله ایندیگو در سال ۱۹۹۳ بوده است. این روش باعث افزایش سرعت و کیفیت چاپ شده و به همراه استفاده از جوهر چاپ دیجیتالی بوده است.
جوهر، یک لایه پلاستیکی نازک و صاف را بر روی سطح کاغذ ایجاد کرده و ذرات رنگی کوچک معلق در روغن مرسوم به نام ایزوبار را مورد استفاده قرار میدهد. در حقیقت پس از اولین چاپ دیجیتال، بازار این روش دچار گستردگی زیادی شده و رشد چشمگیری تا به اکنون داشته است. این روش تنها برای استفاده تجاری نبوده و حوزههای متنوعی را پوشش میدهد. همچنین به شخصیسازی پروژه دلخواه شما کمک کرده و میتواند در خانه و محل کار شما مورد استفاده قرار بگیرد.
در این روش برای چاپ دیجیتال تصاویر از سیستمهای کامپیوتری استفاده میشود. به طور کلی این نوع چاپ، عملکرد آسان و راحتی داشته و کیفیت پروژه شما را تا حد قابل توجهی بالا میبرد. بنابراین بسیار محبوب و پرطرفدار بوده و کاربرد آن در حال گسترش است.