بخش بزرگی از زندگی ما توسط طراحی گرافیکی ایجاد شده است. تبلیغاتی که میبینیم، محصولاتی که دوستشان داریم و علائمی که در اطراف ما هستند با طراحی گرافیکی ایجاد میشوند. بزرگترین دارایی یک طراح گرافیک، ذهن او است و عملی کردن ایدههایش، با کمک نرمافزارهای رایانهای امکانپذیر میباشد. طراحان خلاق زیادی در سراسر جهان وجود دارند که از نرمافزارهای قدرتمند برای ایجاد و بهاشتراکگذاری کارهای خود استفاده میکنند. اگر شما نیز یکی از آن افراد علاقه مند به این صنعت هستید، با ما همراه باشید، در این مقاله نرمافزارهایی که یک طراح گرافیک لازم است بداند را بررسی می کنیم.
برای طراحان گرافیک، نرمافزار وسیلهای جهت توسعه تواناییهای هنری آنها میباشد. آنها میانبرهای صفحهکلید را حفظ میکنند، با اصول طراحی آشنا میشوند و بهطورکلی نرمافزار موردعلاقه خود را مثل زبان دوم یاد می گیرند؛ بنابراین، مهم است که تصمیم بگیرند کدام نرمافزار طراحی را باید برای یادگیری انتخاب کنند؟ در ادامه لیستی از بهترین محصولات نرمافزار طراحی گرافیکی در سال 2021 آورده شده است:
اگر کمی با طراحی گرافیک آشنایی داشته باشید، نام Adobe را شنیدهاید. Adobe (ادوبی) یک شرکت آمریکایی سازنده نرمافزارهای رایانهای است و عمده فعالیت آن در زمینه تولید نرمافزارهای طراحی گرافیک میباشد. Adobe Illustrator در ژانویه 1987 در ابتدا برای رایانههای اپل راهاندازی شد ولی امروزه برای ویندوز نیز قابلاستفاده است.
در فتوشاپ و ایلاستریتور برخی از منوها و ابزارها مشترک هستند که یادگیری این نرمافزارها را راحتتر میکند، اما ایلاستریتور حول طراحی وکتور متمرکز شده است. ابزارهای اختصاصی این نرمافزار مانند: ابزار مش (mesh)، ابزار Shape و Pathfinder، کمک بزرگی برای طراحی لوگو، تایپوگرافی و طرحهای وکتور ارائه میدهند.
درست است که یادگیری آن نسبت به فوتوشاپ زمان بیشتری نیاز دارد، اما نسبت به پتانسیل بی حد و اندازه آن ارزشش را دارد. چند مورد از فرمتهایی که نرمافزار ایلاستریتور از آنها پشتیبانی میکند و میتوان فایلها را در آن فرمتها ذخیرهسازی و ویرایش کرد شامل EPS، Ai، SVG و PDF میباشند. از قابلیتهای منحصربهفرد این نرمافزار میتوان به قابلیت ساخت تصاویر متحرک باکیفیت اشاره کرد. در ادامه برخی از مزایا و معایب این نرمافزار را بیان میکنیم.
مزایای نرم افزار ایلوستریتور
معایب نرم افزار ایلوستریتور
کاربردهای نرم افزار ایلوستریتور
بیشتر بخوانید: سیستم مورد نیاز برای طراحی گرافیک
Photoshop یک نرم افزار گرافیکی قدرتمند جهت ویرایش و روتوش تصاویر مختلف می باشد. فتوشاپ نیز مانند ایلاستریتور در دنیای نرم افزارهای گرافیکی شناخته شده است که از سادهترین کارهای شخصی تا پیچیدهترین کارهای گرافیکی را می توان با آن انجام داد. همه ما بارها تصاویر باکیفیتی که با فتوشاپ درست شده اند را در اینترنت دیده ایم.
این نرمافزار مدت کوتاهی پس از ایلاستریتور، در سال 1990 منتشر شد. فتوشاپ نیز در ابتدا به طور انحصاری برای رایانههای اپل و توسط دو برادر به نامهای توماس و جان نول در دانشگاه میشیگان طراحی شد. یکی از مشکلاتی که برخی کاربران هنگام استفاده از این نرمافزار با آن روبهرو میشوند، کند شدن سیستم به دلیل حجم بالای این نرمافزار میباشد. فتوشاپ قابلیت ویرایش فیلم و فایلهای صوتی را ندارد.
مزایای نرم افزار فتوشاپ
معایب نرم افزار فتوشاپ
کاربرد نرم افزار فتوشاپ
شرکت کورل واقع در کشور کانادا، نرمافزاری بر پایه بردار ساخته و از مزایایی نسبت به نرمافزار محبوب فتوشاپ که بر پایه پیکسل میباشد، برخوردار است. شرکت کورل یک شرکت معتبر و باسابقه در زمینة طراحی نرمافزارهای مختلف میباشد. لازم به ذکر است که تصاویر به دو نوع پیکسلی و برداری تقسیم میشوند. از ویژگیهای متمایز تصاویر برداری میتوان به حفظ کیفیت تصویر در هنگام بزرگنمایی اشاره کرد. همچنین، این تصاویر حجم کمتری دارند و ذخیرهسازی آنها راحتتر است. در مقابل، تصاویر پیکسلی اغلب حجم بالایی دارند و با زوم کردن کیفیت آنها کم میشود.
نرمافزار کورل دراو برای تسهیل کارهای گرافیکی طراحی شده است. کاربران با استفاده از این نرمافزار میتوانند وکتور را طراحی کنند و بهصورت حرفهای صفحهبندی انجام دهند. این برنامه به طور اختصاصی برای طراحی استفاده میشود اما در برخی مواقع، میتوان از آن برای ویرایش عکسها و تصاویر نیز استفاده کرد. درصورتیکه با اصول اولیه نرمافزار کورل دراو آشنا شوید، کار با آن بسیار آسان خواهد بود.
مزایا نرم افزار کورل دراو
معایب نرم افزار کورل دراو
کاربرد نرم افزار کورل
GIMP که توسط اسپنسر کیمبال و پیتر متیس در سال 1996 توسعه یافت، یک نرم افزار عالی جهت جایگزین کردن برنامه های گران قیمت Adobe است. همچنین، برای کاربرانی که بهتازگی کار طراحی گرافیک و ویرایش عکس را شروع کردهاند،GIMP یک گزینه مناسب میباشد. این نرم افزار گرافیکی برای ویرایش تصاویر به کار برده میشود و در واقع جایگزینی برای فتوشاپ است. نرم افزار GIMP نیز همچون سایر نرمافزارهای متن باز رایگان، ابزارهای پیشرفته کم تری دارد. اگرچه چیدمان آن مانند برنامههای مشابه دیگر نیست، اما همچنان از قابلیتهای پیشرفته روتوش عکس، طراحی و برش برخوردار است.
برخی کاربران بر این باورند که این نرمافزار تمامی ابزارها و امکانات موردنیاز جهت ویرایش عکس را در اختیار دارد. همچنین، گیمپ یک برنامه سبک میباشد و به همین دلیل نیاز به سختافزار قوی ندارد و فضای کمی را در حافظه رایانه اشغال میکند. علاوه بر این، سیستمهای قدیمی که امکان کار با فتوشاپ را ندارد، میتوانند از این برنامه استفاده کنند.
این نرمافزار، یک رابط کاربری ساده و مناسب دارد و کار با آن برای افراد مبتدی راحت میباشد. همچنین، گروه پشتیبانی این نرمافزار، آموزشهای آنلاین عالی برای کسانی که تازه شروع به کارکردهاند ارائه میدهند.
مزایا نرمافزار گیمپ
معایب نرمافزار گیمپ
کاربرد نرمافزار گیمپ
Adobe InDesign در سال 1999 و توسط شرکت adobe توسعه یافت. ایندیزاین یک نرم افزار کامپیوتری است که در صنعت چاپ، صفحه آرایی و … کاربرد دارد. به طور کلی، وظیفه اصلی این برنامه کنار هم قرار دادن متون و عناصر نگاره ای در قالب صفحات می باشد.
بنابراین، به کمک این نرم افزار می توان مجلات، کاتالوگ ها و بروشورها را کنار هم قرار داد. همچنین، ایندیزاین برای طراحی پوستر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً طراحی های گرافیکی حرفه ای را نمی توان در این برنامه ساخت؛ بلکه می توان آن ها را در سایر نرم افزارها ایجاد نمود و به ایندیزاین منتقل کرد تا در کنار متون به کار برده شوند. این برنامه امکان یادگیری سریعی دارد و برای افراد مبتدی مناسب است.
مزایا نرم افزار ایندیزاین
معایب نرم افزار ایندیزاین
کاربرد نرم افزار ایندیزاین
در این مقاله به شرح و آموزش نرمافزارهای موردنیاز یک طراح برای ورود به بازار کار پرداختیم؛ بنابراین، باتوجهبه کارکرد تخصصی هر نرمافزار و نوع پروژههای خود، باید از نرمافزار مناسب استفاده کنید. همچنین، گاهی لازم است برای انجام یک پروژه گرافیکی از بیش از یک نرمافزار گرافیکی استفاده کرد.
نظر شما درباره "یک طراح گرافیک چه نرم افزارهایی را باید بداند؟ " چیست؟
خدمات سانترال چاپ
محبوبترین ها